Στα πλαίσια της προώθησης της Παγκόσμιας Πορείας για την Ειρήνη και τη Μη Βία, η ΜΚΟ «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» διοργανώνει πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ…» με την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να αποτυπώσουν αυτό που για τους ίδιους εκφράζει η έννοια της Ειρήνης είτε ως προσωπική κατάσταση, είτε ως κοινωνική συνθήκη.

Ειρήνη είναι...

Η διάρκεια του διαγωνισμού θα είναι από τις 12/6/2009 μέχρι τις 31/8/2009. Ο κάθε συμμετέχοντας θα μπορεί να στείλει μέχρι 2 φωτογραφίες σε ηλεκτρονική μορφή, και οι οποίες θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού www.eirinieinai.gr. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τους όρους του διαγωνισμού, την κριτική ομάδα ανά κατηγορία και τα βραβεία των νικητών.

Υπάρχουν 3 κατηγορίες: έγχρωμη, ασπρόμαυρη και επεξεργασμένη φωτογραφία, προσπαθώντας να καλύψουμε όλο το εύρος της έκφρασης των συμμετεχόντων.

Περιγραφή θέματος
Αυτό που ζητείται από τους συμμετέχοντες, είναι να αποτυπώσουν την προσωπική τους ερμηνεία στην κατάσταση της Ειρήνης.
Δεν περιοριζόμαστε μόνο στην κοινωνική κατάσταση αλλά και στην εσωτερική και την διαπροσωπική Ειρήνη.
Το εύρος του θέματος είναι μεγάλο και ο κάθε συμμετέχοντας μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα, δίνοντας το δικό του στίγμα. Έτσι, συνθέτει μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες ένα μεγάλο ψηφιδωτό εμπειριών και βαθύτερων ίσως αξιών, όπως αυτών της Ειρήνης και της Μη Βίας.
Ο «κοινός τόπος» του εσωτερικού και εξωτερικού κόσμου.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 21 Σεπτεμβρίου 2009, Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη, και οι 60 καλύτερες (20 ανά κατηγορία) θα εκτεθούν σε 10 πόλεις από τα τέλη Οκτωβρίου.

Βραβεία
Οι πρώτοι κάθε κατηγορίας (συνολικά 3) θα κερδίσουν από μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή DSLR OLYMPUS Ε-620 με φακούς ZUIKO DIGITAL ED 14-22mm, προσφορά των διοργανωτών.

DSLR OLYMPUS Ε-620

Οι τρείς καλύτερες ανά κατηγορία θα κερδίσουν το βιβλίο “Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας” και το τελευταίο τεύχος του περιοδικού “Φωτογραφικό Είδωλο 26ο”, προσφορά του Φωτογραφικού Ειδώλου.
Επίσης στις 20 καλύτερες φωτογραφίες ανά κατηγορία (συνολικά 60) θα απονεμηθεί ειδικός έπαινος από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Για πληροφορίες: Νίκος Στεργίου 6992150315 – 8012004862 – nikos@thehumanists.gr
www.eirinieinai.grwww.kosmosxorispolemous.grwww.theworldmarch.org

Διοργάνωση: ΜΚΟ Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία. www.kosmosxorispolemous.gr
Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και τη Μη Βία. www.theworldmarch.org

Με την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO

Χορηγοί & Χορηγοί Επικοινωνίας:
– DPGR.GR Digital Photography
– IPHost internet services providers
– Περιοδικό Φωτογραφικό Είδωλο
– Pure BLISS, Εναλλακτικός Πολυχώρος

Περισσότερες πληροφορίες:

eirinieinai.dpgr.gr
www.eirinieinai.gr

FacebookDeliciousStumbleUponFriendFeedTwitterDiggRedditGoogle BookmarksYahoo BookmarksWebnewsYahoo MailShare
Ετικέτες:world march, Διαγωνισμοί
Κάντε ένα σχόλιο

Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να αφήσετε σχόλιο. Σύνδεση »

____

Blog created and hosted by aenaon